La UEFA sanciona l’Atlètic de Madrid per una salutació nazi

| |

L’Atlètic de Madrid va visitar l’Etihad Stadium del Manchester City la setmana passada en l’anada dels quarts de final de la UEFA Champions League. Ho va fer amb l’objectiu de prendre el mínim mal de cara a la tornada, al Wanda Metropolitano i per tant a casa seva i amb la seva afició. El conjunt dirigit per Diego Pablo Simeone ho va aconseguir, en tant que, després de defensar amb dents i ungles la seva porteria, van perdre només per 1-0 contra un dels millors equips del continent. Aquesta setmana, en la tornada esmentada l’estadi matalasser esdevindrà una caldera. Però no tan calenta com el tècnic argentí hagués desitjat. I és que per culpa d’un aficionat, els madrilenys rebran una important sanció al seu estadi.

Resulta que la UEFA va detectar que un dels aficionats que va acompanyar l’equip al camp mancunià va fer una salutació nazi. Això està prohibit, com no podria ser de cap altra manera, per l’associació organitzadora del torneig, que té el No to racism (no al racisme) com a lema per perseguir precisament el racisme. I el nazisme és un moviment, entre altres coses, racista. Per tant, com a càstig, en la tornada, que es jugarà dimecres vinent, es tancarà una graderia amb almenys cinc mil seients. D’altra banda, la mateixa UEFA exigirà a l’Atlètic que instal·li una pancarta amb el lema esmentat, No to racism, i el logotip de l’associació.

L’Atlètic de Madrid perdrà una mica de força per intentar remuntar el Manchester City

L’estadi vermell-i-blanc té una capacitat per a 68.456 persones. Per tant, aquesta sanció significa que perdran les goles d’un 7% d’aficionats i aficionades. No és una xifra estratosfèrica, però sí que té rellevància. Si bé l’aficionat que va fer el que va fer no representa ni a tot el club ni a tota l’afició, segurament a partir d’aquesta duresa en el futur s’ho repensarà.

El grup ultra del club matalasser, el Frente Atlético, és d’extrema dreta

Cal recordar que el grup d’aficionats ultres del club madrileny, el Frente Atlético, té una ideologia d’extrema dreta. No ha transcendit si l’aficionat en qüestió forma part d’aquesta agrupació. Però és sabut que, a diferència d’altres agrupacions ultres espanyoles, ells sí que tenen permesa l’entrada al seu estadi. I això, malgrat fets com el de l’Etihad Stadium o malgrat que a finals de l’any 2014 haguessin assassinat un ultra del Deportivo de La Coruña (que pertanyia al grup Riazor Blues, d’ultraesquerra) en una baralla abans d’un partit.

Previous

Luuk de Jong vuelve a salvar al Barça

Aubameyang llança dos missatges clau a Dembélé perquè renovi

Next

Deja un comentario