El derbi de la ‘yenka’

| |

Resultat a banda, el segon derbi de Lliga d’aquesta temporada ha tingut el que es podria considerar un efecte yenka. No hi ha cap mena de dubte que el Barça ha fet un pas enrere després del duel, mentre que l’Espanyol n’ha fet un endavant. Aquest és el resum més evident de les sensacions que deixa aquest partit, on els pericos arribaven en una mala dinàmica, els blaugranes després d’una gran actuació contra l’Atlètic de Madrid, i, a l’hora de la veritat, els papers s’han invertit.

A més a més, l’Espanyol s’ha hagut de refer d’un cop inicial duríssim com ha estat el gol de Pedri al minut dos. Tot semblava indicar que el Barça seguiria amb la dinàmica ascendent i es menjaria el rival, però, en comptes d’això, de seguida els blanc-i-blaus s’han convertit en els protagonistes del joc, han dominat la possessió i el ritme i han acabat rebent la recompensa en forma de golàs de Sergi Darder.

En aquests moments del derbi ja es podia veure com els de Vicente Moreno eren un equip molt més convincent que el del darrer mes i mig, de la mateixa manera que el Barça no tenia res a veure amb el de la victòria contra l’Atlètic al Camp Nou. Quan els blaugranes s’han refet a la segona meitat, els locals han sabut patir i han colpejat amb força amb la remuntada d’RDT. A partir d’aquí, els de Xavi Hernández han tingut la pilota, però no han pogut generar res, més enllà de centrades aïllades que no trobaven rematador. Punt positiu per a l’Espanyol. Tanmateix, la condemna dels pericos a la Lliga a Cornellà-El Prat, on no han pogut guanyar mai l’etern rival, s’ha fet palès a la darrera jugada del partit, amb el gol cruel de Luuk de Jong.

Així doncs, la sensació amb el xiulet final ha estat agra per als blanc-i-blaus i dolça per als culers, però fent una anàlisi una mica més profunda, es detecta clarament que uns han fet un pas endavant i els altres un pas enrere. De fet, el mateix golejador de l’Espanyol Sergi Darder ha parlat de “pas endavant”, tot i que ha reconegut que amb la derrota no ho és tant, mentre que el tècnic del Barça Xavi Hernández ha admès un “pas enrere”, si bé ha celebrat el punt obtingut in extremis.

Previous

Xavi Hernández es mostra crític i veu el derbi com una oportunitat perduda

Os países occidentais abandonan Kiev en desbandada

Next

Deja un comentario